Bug s diakritikou

Angličtina je preferovaná, ale můžem i hezky česky.
Post Reply
Jarda
Posts: 3
Joined: 17 May 2011, 13:43

Bug s diakritikou

Post by Jarda » 17 May 2011, 13:50

Mám ntb na kterým běží win7 64bit. Program funguje v pohodě, ale má problém s diakritikou. Stačí pokud je program pouze zapnutý není možné napsat například " ť " klasickou cestou místo toho to vyflusne ˇˇ nebo ´´ nebo °°

To je důvod proč zatím program nepoužívám stále. Jinak je moc fajn :-)

admin
Site Admin
Posts: 525
Joined: 01 Nov 2010, 13:00
Location: Prague, Czech republic
Contact:

Re: Bug s diakritikou

Post by admin » 18 May 2011, 07:56

Jo, o tom vim, ale zatim jsem se k tomu nedostal.
Ted mam jeste rozdelane neco jineho, potom se na to zkusim podivat.
Petr Medek
LUAmacros author

Jarda
Posts: 3
Joined: 17 May 2011, 13:43

Re: Bug s diakritikou

Post by Jarda » 03 May 2013, 10:12

Chtěl by se zeptat jak to vypadá s tou diakritikou?
A taky jsem narazil ještě na pár drobností, které mi nějak nesedí.
Zkoušel jsem např. zshiftovat několik znaků tímto jak je v návodu: "+(abc)" a vypíše to jen: "Abc"
A když chci poslat např. "levý alt + 64" tak mi to taky nejde.
A potom mi ještě znepříjemňuje práci, že když čtu PDF-ka Adobe Readerem tak reaguje na stisklé klávesy on a k hidmacros se nedostanou.

admin
Site Admin
Posts: 525
Joined: 01 Nov 2010, 13:00
Location: Prague, Czech republic
Contact:

Re: Bug s diakritikou

Post by admin » 06 May 2013, 08:45

Vypada to asi tak, ze uz bohuzel na vyvoj Hidmacros nemam vubec cas :-(.
Planuji jeste napsat 64b plugin pro xplane a potom celou aplikaci uvolnit jako open source.
Pak uvidime, jestli se toho nekdo z "komunity" chopi.
Petr Medek
LUAmacros author

Jarda
Posts: 3
Joined: 17 May 2011, 13:43

Re: Bug s diakritikou

Post by Jarda » 16 Dec 2014, 15:23

Jak to vypadá s vývojem? Případně opravou toho bugu? Stále to je pro mě aktuální.

admin
Site Admin
Posts: 525
Joined: 01 Nov 2010, 13:00
Location: Prague, Czech republic
Contact:

Re: Bug s diakritikou

Post by admin » 23 Dec 2014, 11:22

Uprimne receno, dalsi vyvoj uz nebude - nemam na to cas, nebo spis motivaci, volny cas venuji jinym projektum.
Moje jedina dalsi akce kolem hidmacros bude uvolnit zdrojaky, takze opraveno to bude pokud se toho chopi nekdo, kdo zvlada Delphi a nejake to windows programovani.
Petr Medek
LUAmacros author

Godmy
Posts: 2
Joined: 06 Jan 2016, 16:50

Re: Bug s diakritikou

Post by Godmy » 06 Jan 2016, 17:05

Nepříšel zatím někdo z řešením tohoto problémku? Rád bych nechal HID Macros běžet na pozadí, ale pak nemůžu psát česky :-/

Godmy
Posts: 2
Joined: 06 Jan 2016, 16:50

Re: Bug s diakritikou

Post by Godmy » 07 Jan 2016, 00:32

Tak jsem vymyslel řešení.

Napsal jsem krátký script v programu AutoHotkey, který [script] když si spustíte na pozadí zároveň s HID macros, tak můžete používat při psaní tu klávesu na háček a čárku úplně v pohodě jako předtím, bez sebemenšího příliš rozdílu a bude to produkovat správná písmena.

Posílám v tomto archivu: http://linguax.com/HIDmacros_cesky-korektor.zip

Jak to používat po stažení a rozbalení:

1) Buď si prostě rovnou pusťte HIDmacros_cesky-korektor.exe soubor a nic dalšího neřešte

2) nebo máte nainstalovaný program AutoHotkey a z nějakého důvodu preferujete si pustit jen ten zdrojový kód s příponou AHK (nebo ho chcete do něčeho dalšího zakorporovat nebo si jej upravit) a efekt bude stejný.

Případně, pokud vám HIDMacros startuje po spuštění Windows, tak si to samé zařiďte i pro tento korektor (přesuňte jej nebo jeho zástupce do složky "Po Spuštění" v c:\Users\VaseJmeno\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\ ) <- toto platí pro Windows 7.

Toto funguje se zatím nejnovější verzí HIDMacros 2.3.0.710

Pro napsání jen háčku nebo čárky samotné (bez písmene) použijte tuto klávesu zároveň se stiskem CTRL+SHIFT (= takže CTR+SHIFT+klávesa_na_hacky) - ale moc nevím, k čemu by toto bylo v praxi dobré...

Post Reply