Time delay option

What features you would like to have in HIDmacros?
shu77
Posts: 8
Joined: 29 May 2011, 00:49

Re: Time delay option

Post by shu77 » 09 Jun 2011, 11:41

ok no joy with A+ and +(a) gives a similar result. I have A set as open dpeedbrake and +A as CDU A. I see the speed brakes move then the A appear on the CDU when trying to use the keayboard

admin
Site Admin
Posts: 535
Joined: 01 Nov 2010, 13:00
Location: Prague, Czech republic
Contact:

Re: Time delay option

Post by admin » 09 Jun 2011, 12:14

It seems to me that sending sequence "too fast" is not reason why you can't control the game.
The reason is it read keyboard state directly at low level (DirectInuput or low level API) so HIDmacros can't block the original key. Try to map Shift+a to different key (e.g. b) and I guess you'll get b and shift+a in the game.
So conclusion is: if the game uses low level access to keyboard, HIDmacros can't block original key press.
Petr Medek
LUAmacros author

shu77
Posts: 8
Joined: 29 May 2011, 00:49

Re: Time delay option

Post by shu77 » 09 Jun 2011, 12:26

I suspect you are right. Thank you anyway for the effort it is much appreciated.

Manos
Posts: 1
Joined: 07 Jun 2011, 13:14

Re: Time delay option

Post by Manos » 23 Jun 2011, 11:26

This low level interception we seems to have with another game called IL2 CoD :cry:
What a pity!

Anyway, many thanks for this amazing software you created, it is awesome, even if I can not use it for the game I need :D

Thanks for this great work!

admin
Site Admin
Posts: 535
Joined: 01 Nov 2010, 13:00
Location: Prague, Czech republic
Contact:

Re: Time delay option

Post by admin » 24 Jun 2011, 09:10

Welcome.
It's always better if game have some API to communicate directly (like SimConnect, FSUIPC, X-plane plugins). Then you don't need to care with keyboard shortucts, window focus etc.
So if you have game with such interface, I can think of extending HIDmacros to use this interface...
Petr Medek
LUAmacros author

shu77
Posts: 8
Joined: 29 May 2011, 00:49

Re: Time delay option

Post by shu77 » 02 Aug 2011, 02:28

I was reading something about this same issue on the DCS forums which was occuring for a user using x-keys. The suggestion there was that the Modifier input was finishing before the key input which was causing the problem, I thought it was worth asking the question as to whether HID sends the modification key for the duration of the key sequence or if it sends the modifier then the key?

admin
Site Admin
Posts: 535
Joined: 01 Nov 2010, 13:00
Location: Prague, Czech republic
Contact:

Re: Time delay option

Post by admin » 02 Aug 2011, 07:24

Of course the first option.
For example Ctrl+a is sent as Ctrl_down - pause - a_down - pause - a_up - pause Ctrl_up.
Petr Medek
LUAmacros author

shu77
Posts: 8
Joined: 29 May 2011, 00:49

Re: Time delay option

Post by shu77 » 03 Aug 2011, 05:26

It always sucks when its not the easy solution :)
Thanks for the fast response

Post Reply