Time delay option

What features you would like to have in HIDmacros?
zedroopy
Posts: 2
Joined: 26 Feb 2011, 19:17

Time delay option

Post by zedroopy » 26 Feb 2011, 19:22

Hello!

I'm trying to use HID macros to use a second keyboard for macros on a simulator called DCS: A-10C.
With a keyboard test the all set seems to work, but once the simulation is running, the modifiers seem to be ignored.
Further testing shows that they're actually too quick to be taken into account.

Would it be possible to add a delay field to choose how long the key-presses will last?

admin
Site Admin
Posts: 595
Joined: 01 Nov 2010, 13:00
Location: Prague, Czech republic
Contact:

Re: Time delay option

Post by admin » 28 Feb 2011, 08:58

It should be possible.
I'll try to add such parameter.
Petr Medek
LUAmacros author

zedroopy
Posts: 2
Joined: 26 Feb 2011, 19:17

Re: Time delay option

Post by zedroopy » 03 Mar 2011, 12:15

Thank you, can't wait! :D

shu77
Posts: 8
Joined: 29 May 2011, 00:49

Re: Time delay option

Post by shu77 » 29 May 2011, 00:52

Any news on this feature?
HIDMACRO has been mentioned a few times over at the DCS forums, but it seems the lack of a delay makes it non compatible. It would be great to be able to get it working with the sim as the EGI really needs a separate input mechanism.

admin
Site Admin
Posts: 595
Joined: 01 Nov 2010, 13:00
Location: Prague, Czech republic
Contact:

Re: Time delay option

Post by admin » 30 May 2011, 08:00

Thanks for reminding me. I actually added this parameter already, but didn't find some easy way how to test it. I didn't manage to have WinSpy software running properly to show me delays in key messages. So it was on hold a little bit...
But will have a look again.
Petr Medek
LUAmacros author

shu77
Posts: 8
Joined: 29 May 2011, 00:49

Re: Time delay option

Post by shu77 » 01 Jun 2011, 00:11

Cheers for this, I found a neat little 7" keyboard to use for my CDU input.

Your app would certainly be very appreciated in the DCS community.

Fransky
Posts: 1
Joined: 06 Jun 2011, 19:05

Re: Time delay option

Post by Fransky » 06 Jun 2011, 19:09

This is exciting news. I've been messing with a hacked keyboard for A-10C and the sim just seems to ignore anything that HIDmacros sends. It'll be interesting to try out the delay feature.

admin
Site Admin
Posts: 595
Joined: 01 Nov 2010, 13:00
Location: Prague, Czech republic
Contact:

Re: Time delay option

Post by admin » 08 Jun 2011, 08:31

You can test delays in key presses if you want.
Download beta version 2.2 from link http://www.hidmacros.eu/HidMacros_22.zip
Then in the script use HIDMacros.SendKeysSlow command with additional parameter - delay in ms after each key press.
So for example this command (in JScript):

HIDMacros.SendKeysSlow("Hidmacros", 1000);

Will send all key strokes with 1s delay between each key press.
Works also for modifiers:

HIDMacros.SendKeysSlow("#e", 1000);

Will send Win key down, pause 1 sec and then e.
I did only basic test so there might be bugs. Note also dll changed because of some internal improvements.
Petr Medek
LUAmacros author

shu77
Posts: 8
Joined: 29 May 2011, 00:49

Re: Time delay option

Post by shu77 » 08 Jun 2011, 23:35

Awesome stuff will test tonight and advise

shu77
Posts: 8
Joined: 29 May 2011, 00:49

Re: Time delay option

Post by shu77 » 09 Jun 2011, 11:09

Short update on this, I tried running LSHFT+A as a mapping, on a couple different timings, from 500 down to 50. DCS doesnt see it with a delay of below about 300 but what its seeing, is both the A & the LSHFT+A so Im getting two keypresses each time I press (A.)

Is there a way to have the delay between keystrokes but still have the modifier active for the whole duration?
It seems to me like Im getting the A first and then the LSHFT A afterwards, I havent had a chance to try A+ as opposed to +A but that is the next test.

Post Reply