LuaMacros with P3Dv4

Announcements, questions
Post Reply
RogerH58
Posts: 2
Joined: 14 Jul 2020, 21:08

LuaMacros with P3Dv4

Post by RogerH58 » 14 Jul 2020, 21:13

Hi all,

I've been using HIDMacros happily for years and was sad to see it doesn't work with Windows 10. But I'm happy to learn.

I need to use it to control P3Dv4 - I had been using Simconnect commands with HIDmacros, so does LUAMacros do the same or is there another interface?

While we're at it, I'm hoping to start using Xplane 11.5 soon, so a few pointers on simple stuff for that would be a great help.

Initially I just want to assign some switches to keys on an extra keyboard - simple I hope!

Many thanks for any help,

Roger.

admin
Site Admin
Posts: 725
Joined: 01 Nov 2010, 13:00
Location: Prague, Czech republic
Contact:

Re: LuaMacros with P3Dv4

Post by admin » 15 Jul 2020, 07:55

There's no P3D support in LuaMacros as I don't own that sim and don't plan to.
Let's see if I can do something for FS2020 :-)
Regarding Xplane, see this post http://hidmacros.eu/forum/viewtopic.php?f=12&t=253
Petr Medek
LUAmacros author

RogerH58
Posts: 2
Joined: 14 Jul 2020, 21:08

Re: LuaMacros with P3Dv4

Post by RogerH58 » 15 Jul 2020, 10:53

Hi Petr - thanks for the quick reply.

Just to confirm - there's no way to get HIDMacros to work with Windows10?

I have an extensive cockpit setup which I had running nicely in Windows 7, but 'upgrading' to Windows 10 has stopped HIDMacros from working.

I totally get your stance on no more HIDMacros development - and have always been grateful for your (and other free developers) hard work - s please don't think this is any kind of 'moan'.

Just checking to see if I can get things working of if I have to find another route to allow my keyboards to talk to P3Dv4 in Windows 10.

Cheers,

Roger.

P.S. - MFS2020 - now there's a whole new ballgame!

admin
Site Admin
Posts: 725
Joined: 01 Nov 2010, 13:00
Location: Prague, Czech republic
Contact:

Re: LuaMacros with P3Dv4

Post by admin » 15 Jul 2020, 22:54

There's no way to do any code changes/rebuilds of Hidmacros.
Whether it works on Windows 10 or not - I have no idea as I'm not using it anymore. Are you getting some error or it doesn't start or doesn't recognize keyboards?
Maybe someone else have experience?
Petr Medek
LUAmacros author

jonny
Posts: 17
Joined: 22 Aug 2012, 19:35

Re: LuaMacros with P3Dv4

Post by jonny » 21 Oct 2020, 21:07

I am using HIDmacro in Windows 10 64-bit and P3D4 and it works fine for me.

/Jonny

Post Reply